måndag 6 oktober 2014

ström

Hemma i Sverige är vi vana att allt fungerar som det ska hela tiden. Här är det inte riktigt så. 
Just nu är det väldiga problem med elförsörjningen och det är bara att gilla läget. Det började igår kväll, då gick strömmen för första gången och var borta i drygt en halvtimme. Jag låg i sängen och läste bok med ficklampa, men det gick bra det också :). 


 Idag fortsatte problemet. Hela Koh Lanta har varit strömlösa stora delar av dagen. Kan lova att det blir ganska varmt och fuktigt i klassrummen när man inte kan köra AC:n. Dessutom blir det svårt att jobba för eleverna. Dom har sin undervisning på distans och är beroende av internet, som av förklarliga skäl inte fungerar. Men det är inget att hetsa upp sig för, bara att acceptera och försöka hitta alternativ. 

Regnet fortsätter att ösa ner. Imorgon ska det enligt väderleksprognosen komma 33mm regn!!!! Tror snart jag får simhud mellan tårna... 

Vi var en sväng på matmarknaden idag och skulle köpa frukt. Men eftersom det regnat så mycket sista dagarna var det grymt lerigt och svårt att ta sig fram. 




Tillslut gav vi upp och åkte till vår vanliga thaibutik och köpte det vi skulle ha. En ananas, en stor melon, gurka, äpplen och morötter gick lös på hela 158thb, drygt 30kr alltså. 

Nu ikväll har vi varit på invigningen av en ny restaurang på stranden, Black coral. Det kommer nog att bli en favorit. Rekommenderar verkligen alla att gå dit och käka. Restaurangen ligger väldigt fint på stranden, inredningen är trevlig, maten är god, en blandning av faranger mat ( för thailändare utländsk mat) och  thaimat. Det är en väldigt trevlig man vid namn Martin som äger stället.
Just ikväll var det gratis buffé med faranger mat  d.v.s utländskt. Det fanns bland annat köttbullar, lingonsylt, pressgurka, revbensspjäll, potatisgratäng, kycklingklubbor, fläskfilé och räkor med aioli och bröd. Allt smakade toppen! 






Martin med en ur personalen.




Till efterrätt var det en chokladkräm med vispgrädde, plus att Martin bjöd oss lärare på en specialare, ansnaspanacotta serverad i en minianans. 


Öns bästa band, Pad Thai Band, spelade. Dom kan faktiskt spela och sjunger så bra på engelska att man faktiskt hör vad dom sjunger, det är inte så vanligt. 


Avslutar med en av dagens aktiviteter på jobbet. Lisa, Kelena och jag förberedde för ett hemligt tema, återkommer med mer av det om två veckor! :)



Kramkram







1 kommentar: