lördag 25 oktober 2014

gäster

Dagen har varit full av förberedelser inför bjudningen ikväll. 
Vi började först lite soft med en barfotapromenad på stranden, men sedan drog vi igång. Vi har handlat, både mat i och husgeråd. 
Husgeråd handlar man på plastmarknaden, även kallat Ullared och Clas Olsson. Det är en väldigt stor butik i en typ av plåtskjul där dom har allt från verktyg till husgeråd, tvättmedel, täcken, leksaker, plastmöbler, elprylar... Skulle kunna fortsätta länge. Men så här ser det i alla fall ut: 


 Vi har även hunnit tvätta ( läs: lämnat in tvätt) innan gästerna kom. Men mest tid har vi nog lagt på att laga maten. Det blev inget avancerat, bara paj och sallad, men när man har en ministekpanna, en kniv, en skärbräda och en ugn där det bara får plats en paj i taget då tar det tid när man ska göra fyra stycken. Men slitet lönade sig. Pajerna blev jättegoda och gästerna nöjda! Väldigt trevligt hade vi dessutom :). 

Fick en present av vår goa och trevliga granne Stine. 



Återigen barnslig lycka över något som är självklart hemma. Philadelphiaost!!! Det är inte det lättaste att få tag på här, så nu är morgondagens frukost given. Kanske även ska spara lite och göra muffins med frosting. 

Alvin kommer att sakna familjen Ferguson och framförallt Jack när dom åker vidare på sitt äventyr nästa vecka. Men livet här på Lanta är fullt av glädje och nya bekantskaper, men tyvärr också fyllt av många jobbiga hejdå. Fast killarna har redan planerat hur dom ska kunna träffas. Antingen ska Alvin ska flyga till Fredrikstad eller så ska Jack åka med när hans pappa åker på jobbresor till Sverige. 


Nu är den här trevliga kvällen över och det bara disken och resterna kvar...


Gissar att vi får äta paj i några dagar. 

Säger god natt och på återseende med en bild på ett kvällsdopp. 


Imorgon blir det djurtema här på bloggen :).

Kramkram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar