tisdag 30 september 2014

thaitema

Har varit med om mitt första thaitema idag. Ungefär en gång i veckan har vi thaitema på Sanuk. Det innebär att vi tar del av Thailand. 

Förskolan besökte ett tempel i Saladan och skolbarnen åkte på besök till Lanta Animal Welfare. LAW är ett hem för skadade och övergivna katter och hundar. Verksamheten startades 2005 av en Norsk kvinna som varit på semester på Lanta. Hon såg då alla hunar och katter som for illa och bestämde sig för att starta djurhemmet. Sedan dess har det morderniserats mycket. 

Alla som jobbar på LAW är volontärer från olika delar av världen. Många svenskar reser till Lanta och jobbar på LAW under en period. 
Verksamheten bygger på donationeroch  målet är att hjälpa skadade djur samt kastrera "herrelösa" katter och hundar och rabiesvaccinera djuren. 
När det gäller herrelösa djur arbetar man med att adoptera bort dom. Många hundar adopteras faktiskt till Sverige. Just nu var det 75 katter och ett antal hundar på hemmet. 
Är man på Lanta får man gärna besöka verksamheten och få en guidad tur. Eller bara komma dit och goda med katterna eller ta en promenad med en hund. Dom behöver all hjälp dom kan få. 
För mer information kan man kolla på: Lantaanimalwelfare. com
 Jag tyckte det var intressant att se och Alvin och Öine gillade det skarpt. Tänk vilken lycka att ha 75 katter och gosa med. 

Alvin lyssnar på vår guide vid hundstallarma. 

Bortadopterade hundar, 

En rastgårt sponsrad av "gamla" elever på skolan. 

Alvin och Line i himmelriket.  

Skön stil.

Tror absolut att barnen kommer vilja åka tillbaka. 


Har inte nara kört det första thaitemat idag, utan även den första tisdagskonferensen och det första tisdagsfikat! 

Ska sova och ladda för en ny härlig onsdag, då jag för första gången ska hålla i skolans morgonsamling.
Har förresten klarar mig helt från jetlag den här gången. Samma gäller för resten av familjen. Vi sover när vi ska och vaknar när vi ska... Så himla skönt att det gick helt smärtfritt. 

Kramkram


1 kommentar:

  1. Fint att vara volontär, jag och min grabb Jesper har pratat om att åka och bidrag just som volontärer. Uganda blir dock en resa med hjälp/insats för djurs överlevnad i national.parker samt inköp av papper, pennoro leksaker till skolan.

    SvaraRadera