söndag 28 september 2014

moppetur

Idag är den varmaste dagen hittills. Efter morgonjogg och frukost bestämde vi oss för att ta en söndagstur med mopparna över till andra sidan ön, till Old Town, en resa på ungefär två mil. Det är riktigt kul att köra moppe och så fläktar det skönt när det är varmt. Trodde det skulle vara betydligt svårare än vad det är med vänstertrafiken. Det är i och för sig bra att vi får träna nu under lågsäsong när trafiken är lite lugnare. 

Skulle tanka på vägen, men just den här automaten var inte igång. Åkte till en större mack istället. Där fungerar det som på 60-talet i Sverige. Man kör in och hoppar av, så kommer det en anställd och tankar och tar betalt :). 


Värmen gjorde att vi tog ett glasstopp på Seven Eleven direkt när vi kom fram. 
Seven Eleven här är som vilken butik som helst, dit går man och handlar när man ska handla, dom har det mesta.


Båtpiren i Oldtown. 




Alvin matchade med moppen idag. 


Början av huvudgatan i Oldtown. 


Det roliga med byn är att halva är byggd på pålar. Alla hus på högra sidan på bilden ovanför är pålade. 


Vi åkte till vägens ände....



Där fanns en underbar strand. 


Jag ska åka en till sväng till Old Town den här veckan. Där finns öns enda sjukhus och jag måste göra en hälsokontroll för att få mitt arbetstillstånd. Det är tydligen ingen avancerad kontroll. Dom tar blodtryck, lyssnar på hjärta och lungor och frågar om man är frisk. Det enda egentliga testet som tas är ett syfilis test ?!?! Vad nudet kan vara bra för? 

Ett kort stopp vid havet på hemvägen. 



Nu ikväll har vi varit och köpt nödvändigheter. 


Värskeersättning! Det är svårt att få i sig den värska man behöver varje dag genom att bara dricka vatten, så en påse värskeersättning om dagen är bra att fylla på med. 

Avslutar vår första helg av 36 här på Lanta med lite filmmys och laddar för en ny spännande skolvecka, både för mig och för barnen. 

Kramkram 



1 kommentar: