lördag 15 november 2014

regn

Så var det lördag och ledigt, vilket betyder REGN... Lite trist faktiskt, hade räknat med lite sol, eftersom prognosen sa det. Dessutom trodde jag att regnperioden var över nu, men där hade jag fel. Det regnar fortfarande ganska mycket och speciellt på helgerna.
Trots regnet bestämde vi oss för att sticka ut och lufta oss. Det är så himla trist att bara sitta inne och inte göra något. 

Strax innan lunch drog vi på oss våra regncaper och åkte iväg med mopparna. Först kikade vi förbi Thaimout på Longbeach för att se om aporna var där idag. Det skulle ha varit apor där igår, som skulle plocka ner kokosnötter från palmerna. Men eftersom det regnade igår blev det inställt. Aporna har svårt att ta sig upp för palmernas stam när det är blött, den blir så hal. Vi trodde inte att det skulle vara några apor där idag heller. Och mycket riktigt, vädret gjorde att aporna kunde inte göra sitt jobb idag heller. Får väl se när det kan bli av. 

Trots regnet bestämde vi oss för att hänga på Longbeach ett tag. Då passar Somewhere else bra. Där finns det salor som man både kan äta och slappa i. Vi började med en varsin shake och lite lunch. 





Sedan byggde barnen sandslott. 




I bakgrunden på bilden ovan ser man "vår" sala, det är den andra från vänster. Det är väldigt mysigt att ligga där och prata och titta ut över havet. Efter ett par timmar drog vi på oss regncaperna igen och åkte vidare till Relax Bay. Jag har aldrig varit där tidigare, men det var jättemysigt. Kan bara tänka mig hur härligt det är där en solig dag. 





Vi vandrade på stranden, badade en lång stund och njöt, trots regnet. Det är en lustig känsla att gå i havet när det är varmare än luften. Vi frös ganska mycket när vi gick upp och moppeturen hem var inte värmande den heller. Så när vi kom hem blev det varmchoklad med nutella och vispad grädde. Det var sååå gott! 


Gillar den här dagen... Den har haft en skön känsla! 

Imorgon hoppas jag verkligen på sol. Det är nämligen min dag imorgon. Det innebär att jag får välja vad vi ska göra och var vi ska äta. 
Jag har bestämt att jag ska ta med familjen på utflykt. Vi ska åka till en fantastisk liten strand och då är det trevligare med sol än regn. 

Jag kommer att gå upp tidigt och baka en picnic kaka och åka och handla lite frukt och annat gott som vi ska ta med. Vi har en liten frigolitlåda som är perfekt att packa matsäck i. 
Innan vi drar vi iväg, blir det god frukost. Funderar på om vi ska käka den på restaurang eller om jag fixar något gott här hemma. Det bestämmer jag imorgon. Något jag redan bestämt är var vi ska käka middag, men det avslöjar jag först imorgon. 

Kramkram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar