tisdag 6 januari 2015

vardag

Nu kör vi igen! 
Det har varit mycket som inte varit sig likt senaste veckorna. Semester har betytt lite för sena kvällar, lite för mycket godsaker och lite för lite träning. Men det har varit väldigt skönt med semester och jag, och resten av familjen, är jättenöjda med vår ledighet. 
Höjdpunkten var Hua Hin, om vi får möjlighet åker vi nog tillbaka till dit igen. Det känns som att det finns fler saker vi vill se och göra där. 

Men nu är det dax, imorgon börjar vardagen på riktigt igen. Jag tjuvstartade lite innan resten av familjen, började jobba redan igår. Att det var trettondagsafton då och röddag hemma idag tar vi ingen hänsyn till här. Vi kör hårt :). 
I går körde vi konceptet "7 lärarinnor åker flakbil till Krabi och handlar skolmaterial". Vi hade trevligt, men det blev en lång dag och rumpan var aningen bortdomnad efter 18 mil på flak. 
På hemvägen satt vi lite trångt, men vi fick med oss många bra saker hem. Mest spännande var om dom två bord vi köpte i platta paket skulle ligga kvar på biltaket hela vägen från Krabi till Lanta. Som ni ser på bilden på bilen är det ett litet metallräcke på taket, det var det enda som höll borden kvar. Här kör vi thaistyle fullt ut och då fegar man inte ur och surrar fast lasten :). 


På Tesco konstaterade vi att om Lidl hemma har korta varuband efter sina kassor, så är dom här näst intill obefintliga. Dessutom packar kassörskan varorna i små tunna påsar som hon sätter dubbelt. Det blir väldigt många påsar med få varor i varje. Inget effektivt system varken tids- eller miljömässigt. Kanske skulle ett studiebesök på ett Ica maxi i Sverige vara behövligt? 


Idag har vi tagit det lite lugnare. Har haft planering och förberedelser på skolan hela dagen. 
Idag såg skolan ut så här... 


...lovar att det blir betydligt livligare imorgon när 150 elever är på plats, men det ska bli både kul och spännande! 

Avslutade dagen idag på svenskt manér. Jag lagade stuvade makaroner och knaperstekt grillkorv. Det var länge sedan det åts så friskt i familjen Axelsson/Karlsdon.  


Kramkram

2 kommentarer:

  1. Det låter som en härlig och annorlunda julledighet...med svenska mått mätt vill säga ;) men ack så underbart! I morgon kör vi vardag här med och bortsett från att morgnarna brukar vara tröga så känner jag mig laddad. Jättefina bilder i ditt inlägg om alla stränder.

    Ha det gott!

    Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Malin :). Hoppas ni får en bra start på VT, hälsa alla!

      Radera