fredag 9 januari 2015

fredagsmys

Idag blev fredagen mysig rakt igenom. 
Skön dag på jobbet, glada elever, roliga lära känna övningar och trevliga kollegor. 
Men det riktiga myset började vid 12.30 när jag tog helg. 
Vi åkte till Zukasno tillsammans med Lines kompis Mia och hennes familj och käkade lunch. Fantastiskt goda smörgåsar och shakes. Dessutom har dom kattungar som barnen gosade och hade mysigt med. 
Tror att Line frågade 20 gånger om vi inte kunde ta med en hem. 



Efter lunch drog vi tillsammans ner till södra delen av Long beach och hängde på den del av stranden där dom hyr ut solstolar. Kändes väldigt lyxigt att ligga i en stol istället för på en sarong i sanden. 
David och jag tog en kort upptäcksfärd till fots och gick söder om Long beach. Vi hittade en fin liten strand med en restaurang och en resort som hette Nautilus. Det såg mysigt ut. Vägen dit var lite stenig, så det var inte helt enkelt att gå. 



David gick i vattnet en del av vägen, vilket slutade med att han fick simma :). 


David och barnen åkte hem lite innan mig, så jag fick ligga kvar en stund i alldeles själv. Det var verkligen skönt. Läste en svensk tidning och njöt av solen som började svalna av något. Även om jag bara var själv kanske en halvtimma, så var den stunden underbar. Åkte hem glad och nöjd när solen började gå ner. 



Handlade lite och förberedde för fredagsmyset på vägen hem. 
Det blev bland annat helgrillad kyckling från Sawasdee. Den är gudomligt god. Mycket godare än den kyckling vi brukar köpa på Ica hemma. Den som har vägarna förbi kan ju prova ;).


Kycklingmys stod nämligen på menyn ikväll. 
Till det behövs grillad kyckling, baguette, ostkuber, kex, dip, chips, gurkstavar, morotsstavar, salami, cola och rödvin. Ni kan inte förstå hur gott det var! Kändes nästan som att jag satt hemma i soffan på Lindåsavägen. Vi hade nämligen lyckats fixa allt som ska ingå i ett kycklingmys hos familjen Axelsson/Karlsson. 
Kollade dessutom på TV4 när vi åt. 


Det har tagit ett tag, men vi hittar mer och mer saker här. Just nu under högsäsongen finns faktiskt det mesta att få tag i. Det var en större utmaning när vi kom i september. Då var knappt inga restauranger öppna och hyllorna i affärerna var nästan tomma. 

Avslutade kvällen med svenskt lösgodis. 


Vi hade sparat en stor del av det godis Martin, Karin och Sixten skickade hit innan jul. Den som spar han har. Trots att jag fick härja fritt i skålen under kvällen finns det faktiskt en del kvar. 

Kramkram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar