söndag 4 januari 2015

stränder

Sista helgen på semestern har varit solig och lugn. 
Igår tog vi en lång moppetur, faktiskt så lång som går här på Lanta. Tänkte att vi skulle utforska alla stränder på öns västra sida. Några har vi redan varit på, men det var ett gäng kvar. Vi har säkert missat flera små fina ställen, men tids nog upptäcker vi nog dom också :). Nu har vi besökt följande stränder: 

Klong Dao: Den nordligaste stranden och den strand vi bor vid. Knappt 3 km lång, långgrund, barnvänlig, ganska platt och kompakt och bra att både springa och gå på, många restauranger, många aktiviteter. Trivs väldigt bra här, men det är ingen riktig paradisstrand ala Robinson :). 


Long beach: Strand två från Saladan, en favorit. Blir ganska djup fort, vit sand, klart vatten, många mysiga ställen att hänga vid och några riktigt bra restauranger. Ca 2,5km lång men ganska sluttande mot vattnet och lite mjuk, så den är inte optimal att springa på, men en perfekt promenadstrand.


Relax Bay: Strand tre, en riktig liten oas som ligger granne med Long beach. Ett par resorter och restauranger med lugn och skön stämning. Ingen strand att hänga på om man vill ha fart och fläkt, men en avslappnande massage kan man få. Lite svårt att hitta hit, bara en nedfart och trappor eller en backe ner mot stranden. Här gillar vi att vara. 


Klong Khong: En större strand där vi inte varit allt för ofta. Lite stenig, men väldigt fin, här finns palmer och vit sand som passar i en resekatalog. Inte för många restauranger, men det finns några sköna ställen att hänga på. Vet inte hur lång den är, har inte mätt och det går inte att få någon överblick över hela stranden. Ett ställe som absolut måste utforskas mer. 


Klong Nin: Också en lång strand med vit, härlig sand. Även den är lite brant och har lös sand, så den är ingen springstrand, men den är trevlig att gå på. Ganska många restauranger och fina resorter som ligger precis på stranden. En väldigt mysig "by" ovanför stranden, här skulle jag kunna tänka mig att bo. 


Nui beach (Diamond cliff beach): En liten strand som ligger ganska otillgänglig inte långt ifrån Klong Nin. Tar man sig hit är den fantastisk. Via en låååång och delvis brant och svår trappa tar man sig ner på den här underbara stranden. Ingenting mer än sand och palmer finns här, lite som Robinson! Är man sugen på en glass eller en shake, så finns det på restaurangen som man passerar vid trappan på vägen ner. 



Kantiang BayEn mellanstor och relativt utbyggd strand. Ett par stora resorter och några mindre finns kring denna strand. Här ligger en av öns finaste resorter, Pimalai. Vill man ha sand mellan tårna när man äter, finns flera ställen som kan erbjuda det. Jag tycker den sydligaste delen är finast. Den här stranden var vi på redan i början på oktober, men då var allt stängt och den kändes som en ödestrand. 




Nui Bay: liten och pittoresk strand. Här finns en enkel, mysig liten restaurang där man kan äta thaimat, köpa läsk, öl och shake, om det finns ström ;), när vi var där fick vi nöja oss med läsk. 
Jag tänker back packer...



Ao Klong Jark: (Waterfall Bay) härlig, lugn, liten, även den med backpackerkänsla. Några restauranger och ett par boenden blandas med palmer och fallfärdiga byggnader. Skön känsla helt enkelt!  Längst norr ut på stranden finns en fin resort, Anda Lanta Resort. 



Ao Mai Pai (Bamboo Bay): ingen strand som jag gillar. Lite större än Klong Jark, men väldigt stenig! Vi var där vid lågvatten och då gick det nästan inte att bada. Ingen trängsel, men några resorter finns direkt vid stranden. 



Laem Tanot Bay: Öns sydligaste strand. Ligger i nationalparken, så hit kommer man bara om man betalar parkavgiften som är 200thb för vuxna och 100thb för barn över 3 år. Ett ganska dyrt strandbesök alltså... Men hit åker man inte bara för stranden, utan även för naturen runtomkring. Själva stranden ät fin med vit sand. Här är det bara just strand, inga restauranger eller resorter. Lite stenigt på botten, men vi såg en del fisk i vattenbrynet, så det är möjligt att det kanske går att snorkla här.  Men... Se upp för apor!!! Det finns många och dom är tjuvaktiga! 



Bjuder på några fler bilder från helgen! 

Från nationalparken: 







 Och på den goda söndagsefterrätten: 



Helgen och hela jullovet avslutades med att Line lekte kändisfrisör och fotograf och jag var offret ;). Hon stylade och bestämde poser som hon var nöjd med. Vi var inte överens kan jag säga, men det bjuder jag på :). 


Kramkram



2 kommentarer:

  1. Du glömde stranden söder om Relax bay.... hamnade där av misstag en gång. Eller rättare sagt trodde att vi upptäckt en öde strand, men rätt var det var så uppenbarade det sig en massa nakenfisar...jojo...ett besök på öns nudiststrand kändes dock inte helt bekvämt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har jag missat Anna. Frågan är om jag vill hitta dit??? 😂

      Radera