måndag 22 december 2014

juljakt

Jakten på julen fortsätter här i Bangkok! 

Vi jagar den med skytrain..


..och med Tuktuk...


...men ännu har vi inte hittat den. Dock finns det spår av jul även här. En del större än andra. 







Å har man ingen riktig gran kan man alltid bygga en av nåt man har över. Gamla TVapparater funkar fint. 


Nu har vi två dagar kvar på oss att hitta julen. Hoppas vi fixar det. Julklapparna köpte vi idag. Imorgon drar vi på julmusik på Spotify och letar vi vidare efter en restaurang här i Bangkok som serverar julbord. Vore gott med skinka och Jansson. Skulle vi hitta det är vi mer eller mindre i mål!   
Hemma på Lanta är det ingen utmaning att hitta julmat, där finns flera svenskägda restauranger som har julbord. 

Sista två dagarna har vi ägnat åt köpcentrum. 



Det finns massor, och då menar jag massor, med köpcentrum här.
Vi har varit i några av dom stora, Siam center, Siam discovery, Siam paragon, Digital gateway, Central world, Big C och terminal 21. 
Terminal 21 var häftigt. Det är uppbyggt precis som en flygplats. 
Övriga är ganska lika, det är dyra märkesbutiker blandat med "vanliga" butiker av alla slag. Bland allt detta finns massor med matställen. De flesta varuhus har ett helt våningsplan med restauranger och foodcourt. 
Det finns annat än butiker i köpcentrana också. I Siam Discovery finns Madam Tussauds, i Siam Paragon finns akvariet Ocean world och dessutom finns ett antal bilaffärer ex Ferrari, Rolls Roys och BMW. Vi funderade mest på hur man får in bilarna i köpcentrat och hur man får ut dom när någon halat upp plånboken och impulsköpt en bil på lördagsshoppingen. 

Man får tyvärr inte fotografera i köpcentrumen, men jag smygtog en bild i Siam Discovery. 


Jag gillar Central World bäst. Det är det absolut största, men det känns ändå som det mest välorganiserade. Allt vi ville handla till barnen i julklapp fanns där :). 
Vad vi handlade kan jag inte avslöja nu, eftersom barnen läser bloggen. 
Vi har ett till köpcentra som jag skulle vilja besöka, det är MBK. Det ska vara som en blandning av köpcentra och marknad. Det verkar spännande tycker jag. 

Barnen har tagit saken i egna händer och jagar nu vidare efter julen utan mig och David. Dom sa inte var dom skulle... ;)



Kramkram

1 kommentar:

  1. Go Jul hälsningar från ett vintervitt Lindesberg . Solen på väg upp -4 grader . Hoppas ni får en TOPP kanon dag med en smula julkänsla . Svårt kanske när solen skiner & 30g varmt / knallar kring i shorts & tröja - bikini däremellan ... HÄRLIGT ! Njut & Ha det riktigt BRA . KRAM från en som följer er resa ... Anneli Björk Bosse hälsar oxå <3

    SvaraRadera