onsdag 24 december 2014

Julafton

Julafton... 
Vi är i paradiset, men idag har jag längtat hem lite. Vi har haft en toppenskön dag, men den har inte riktigt varit som en julafton ska vara; gran, ljus, julmat, släkt & vänner, snö, Kalle, tomte knäck, eld i kaminen... Det saknas lite här. 

Vår dag:
Den började med paket i sängen och juleskum imorse. 




Och fortsatte med julfrukost. Det blev en helt vanlig thailandsfrulle, flingor med mjölk å banan, ägg, te, rostade mackor med Philadelphia och melon. Gott, men  skinkmackan och doppet i grytan var väldigt saknade. 


Sedan blev det jultvagning :). 



Och ett par timmar i solstolarna



Ett besök på svenska kyrkans julgudstjänst kanske skulle ge den där juliga känslan...


Nja... Det var trevligt, men i kjol och med AC:n dundrande i kyrkan kändes det mer som skolavslutning än jul, trots "nu tändas tusen juleljus" och julutsmyckning i kyrkan. Efteråt bjöds alla på mingel på kyrkbacken och där kom lite jul till oss. Gubbröra på hårt bröd, köttbulle, leverpastej på vört och en bit brie på fröknöcke. Bara musten som saknades, men vi bjöds på vin. 


Uppklädda för middag försökte jag ta en spegelselfie på den här galna familjen, det gick sådär ;)


Tog en i hissen också


Maten det bjöds på ikväll var hamburgare, carbonara och kycklingspett. Lovar att den som firar midsommar med oss 2015 kommer att tvingas äta köttbullar, ägghalvor, lax, Jansson, skinka, sill och prinskorv. Så Maria min vän, antar du det, så ses vi som vanligt :)! 

Efter middagen tog vi (läs barnen) ett kvällsdopp i poolen och så har vi haft Pocky avsmakning. 
För er som inte vet vad Pocky är, så har ni missat något. Det är pinnar som är doppade i olika smaker. Här har vi blåbär med blåbrsbitar( en extra lyxig variant), choklad, jordbubbsdoppad chokladpinne och slutligen mjölk. 


Tror blåbär vann här! Men det finns flera andra smaker bland annat en banan som är god. 

Tack för alla julhälsningar vi har fått hemifrån!
Julefrid till er alla :)

Kramkram 

2 kommentarer:

  1. Jag kan helt klart tänka mig lite "julbord" på midsommar, fast vi kan väl grilla nått någon kväll va? ;) Kan tänka mig att julkänslan saknas lite, man är ju rätt bortskämd med "allt" som bara ska finnas där under juletider. Njuter av att jag har en fin familj, mycket god mat, eld i kakelugnen och att vi kan skämma bort barnen med julklappar. Njuter lite extra av minusgraderna och hoppas på mer snö, fast dem kanske inte du saknar :) Tänker på er, saknar er, läser med glädje era inlägg och ser på era fina bilder! Kramar!!

    SvaraRadera
  2. Bra Maria! Du kan grilla, så äter jag resterna av Jansson hela midsommarhelgen ;).
    Det låter som att ni har haft en fin jul! Kramar

    SvaraRadera