torsdag 19 februari 2015

Ao Nang

Hade några härliga dagar i Ao Nang. David och jag pratade om varför vi gillar Ao Nang, men kunde inte riktigt komma fram till något svar. Det är en liten stad, men en medioker strand och en strandpromenad som ständigt luktar illa, eftersom sopor läggs ut där varje natt.
Det låter ju inte så trevligt, eller hur? Men vi kom fram till att dom två gånger vi varit i Ao Nang på semester har vi haft väldigt mysigt. Staden har lagom puls om man vill ha lite mera drag än Lanta. Vi har hittat några restauranger som vi gillar väldigt mycket och sedan är ju alla stränder och öar runt Ao Nang fantastiska. Våra favoriter är Poda Island och Phra Nang. 

Den här gången bodde vi på Ao Nang beach resort. Kan verkligen rekommendera det. Vi bodde mitt i stan, rummen var stora med havsutsikt från balkongen, fint poolområde och superb frukost. Var dessutom inte speciellt dyrt. 

Rummet, luktade lite "fukt" men det gick bort med AC:n

Utsikt från balkongen. Huvudgatan nedanför och stranden och havet bakom. 

Poolområdet med härliga solstolar, mys stolar och djungel. 

Bra frukost med allt som jag gillar. Gott bröd och pålägg, mycket frukt, bacon, bönor, pannkaka och müssli med mjölk. Fanns en massa mer, bland annat goda köttbullar som Line åt och hon är som bekant ganska kräsen, 

Vi käkade god mat, bland annat supergod pizza på en av favoritrestaurangerna, Jeseaos. 
Lagom harmonisk bild ;)

Vi gick på stan

Line beundrade alla dragshow killars utstyrsel. 

Alvin och jag tog morgonpromenad på stranden och kollade in alla apor på strandens södra del. När jag skulle fotografera sprang en apa mot mig. Jag skrek och sprang och Alvin skrattade :)



David och Line var trötta, så dom var inte med och gick. 

Vi var tvungna att visa pappa och Stisse våra favoriter, så vi chartrade en egen longtailbåt en heldag, så vi kunde åka var vi ville. 

Först blev det Poda Island, där vi solade, badade och slappade i några timmar. Vi såg massor med fina fiskar i det klara vattnet. 




Barnen lekte överlevare, så dom fick vi inte prata med ;)

Sedan drog vi vidare till Phra Nang. Där köpte vi god mat av matbåtarna och utforskade stranden och dess omgivningar. 

En matbåt ( bild från förra året)

Vattnet var så lågt att vi utan problem tog oss in i strandgrottan. Det är svårt att fånga på bild, men den är så mäktig! 




Vi kollade in "snoppgrottan", där man offrar snoppar till en fruktbarhetsgudinna för att bli gravid. Vi offrade inget ;)



Och så vandrade vi över till east Railay och träffade aporna efter vägen. Dom är riktigt tjuvaktiga och tar allt man inte håller hårt i. En apa klättrade upp på Lines ben för att ta hennes colaburk, då släppte Alvin lite på taget runt sin läskburk, så en apa "råkade" tjuva den. 


Avslutar med två kollage från Poda och Phra Nang. Tre år i rad har vi varit där. Barnen blir större och David och jag ser bara yngre ut :). 


Kramkram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar