tisdag 21 april 2015

djungel

En tur i djungeln = en helt vanlig arbetsdag på Lanta. 
Liiite skillnad mot hemma, där vi när vi ska ut i naturen, tar med eleverna på en tur i motionsspåret runt Lindesjön. 
Jag och min kära kollega Lola tog med oss 17 elever och åkte till den södra delen av ön i förmiddags. Jag och Line åkte moppe och övriga klämde in sig på flaket på skoltaxin. 
Väl där började vi (läs; alla utom Malin)  lite otaktiskt med att kolla in några riktiga otäckingar som bor i djungeln. 

Jag kollade ju inte, men blev informerad om att i buren fanns en 3-4m lång kungskobra. Inget jag varken vill möta eller titta på i bur. 
Men det var bara att slå ur tankarna att dessa livssfarliga bestar faktiskt delar den här ön med oss och ge sig ut på en vandring i djungeln...

Det är riktigt coolt med djungel, men väldigt fuktigt och varmt, så vi svettades galet mycket. Vi vandrade efter en stig rakt in i djungeln.

Efter vägen passerade vi några termitstackar, ett par fina spindlar och en massa riktigt höga träd med häftiga lianer. 
Första stopet blev fladdermusgrottan. 

Eleverna var väldigt modiga och kröp in de trånga gångarna och väckte fladdermössen med ficklampor. Förutom fladdermöss såg vi stalaktiter och trädrötter som hade växt ner genom det porösa berget på sin jakt efter vatten. Förstå vilka krafter växter besitter, det är så grymt häftigt. 

Efter detta vandrade vi vidare längre in i djungeln. Stigen var ibland väldigt smal och brant, men barnen var duktiga att gå. Vi korsade ett vattendrag och nådde så småning om vårt mål, vattenfallet! 
Men var hade allt vatten tagit vägen? 
Inte var det då här i alla fall!

Det är ju torrperiod nu, så vi visste att det kanske skulle vara så att vattenfallet var torrlagt, så det blev ingen total överraskning. 
Längst ut på ena sidan droppade det dock lite vatten.

Några elever bytte om till badkläder och svalkade sig så gott det gick :). Line var en av dom. 

Bada fötterna med strumporna på funkade också :). 

Efter en ganska lång paus och lekstund sa vi hej då till vattenfallet och begav oss tillbaka mot civilisationen igen. 

Även fast det var varmt, fuktigt, svettigt, branta stigningar, inget vatten i vattenfallet, så var det ingen av eleverna som klagade det minsta, utan dom kämpade tappert och tyckte det var en väldigt trevlig tur. Det tyckte Lola och jag också!  

Väl tillbaka på skolan slängde jag i mig lunchen på några minuter och gjorde mig redo för att ta med en ny grupp elever på thaitema. I vanliga fall skulle jag inte behöva stressa så, men en av kollegorna är lite krasslig, så jag täckte upp för henne. 
Thaitemat för den här gruppen var poijning på stranden. Lite trött efter förmiddagens strapats var det bara att bita ihop och gå ner på stranden och stå i solen med eleverna medans Paz visade hur man hanterar poijorna på bästa sätt. 

 Med min usla koordination är det ingen mening att ens försöka poija. Är grymt imponerad av alla elever som är så duktiga. 

För mig var det tur att min fina vän Caroline och hennes Johan hade skickat ett litet paket med energi hela vägen från Sverige till oss på Sanuk. Hade jag inte fått ta del av det, hade jag aldrig fixat eftermiddagskonferensen. Tack snälla Caroline och Johan för att ni finns och för att ni är världens mest omtänksamma människor <3. 

Måste få avsluta med en kul händelse från igår. 
Min kollega Jelena var i personalrummet  när jag stormade in och drog igen dörren. Det var inget konstigt med det, det händer varje dag, men det var bara att den här gången gick dörren i baklås... Det gick verkligen inte att öppna den varken utifrån eller inifrån. Fönstrena är inte heller öppningsbara, utan dom måste monteras isär... Så där satt vi! 

Det slutade med att Lola fick gå och hämta vaktmästaren på Southern. Han monterade bort en del av fönstret, kröp in och skruvade och bände bort hela dörrhandtaget med lås och allt. 

Så här glada blev vi då :)

Här på Sanuk får man vara med om det mesta! 

Kramkram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar