torsdag 26 mars 2015

variera

Dagarna här är ganska lika men ändå olika. Sol, bad, jobb, mat, träning, sol, bad, jobb, mat träning och så lite ledigt och umgänge. 
Så är det väl i och för sig hemma i Sverige med, men där ska många fler saker klämmas in, så ledig är mer ovanligt där än här. 
Vi varierar dagarna så mycket vi kan. Man kan ju välja olika restauranger och olika stränder :)

I onsdags körde vi den lite lyxigare varianten. Vi åkte till ThaimOut och käkade middag. Innan middagen bjöd mamma på en fördrink, en frozen mango daiquiri. Det var riktigt läskande. 

Alvin beställde en kidsshake av "Pong" och fick den här! Lagom stor ;).

Line fick frisyren fixad med ett sugrör. Han gillar verkligen barn "Pong". 

Jag har ingen aning om hur man stavar hans namn, men jag stavar som det låter. Det känns okej för mig. Vad "Pong" tycker har jag ingen aning om, men han kan ju ändå inte läsa min blogg, så jag kan skriva hur jag vill :).

David och Ullis sjöng och spelade ihop. 

I torsdags höll vi det enkelt. Var på marknaden och handlade lite först. Hittade Khanom krok, en av mina absoluta favoriter. Har inte hittar det här på ön tidigare! 
Det ser kanske inte så gott ut, men det är fantastiskt. Som en pannkakssmet som fylld med kokosmjölksfyllning och gräddas i ett speciellt järn. Nu vet ju jag var jag ska gå varje torsdag...

Marknadsbilder:

Ojdå, vad kom han ifrån? 

Så här ska det vara.

Jag inledde även ett tvådagarsprojekt. Hur svårt ska det bara att få tag på riven torkad kokos i ett land där kokospalmer är lika vanligt som granar är i Sverige? Jo, tydligen ganska svårt! Men har jag bestämt mig för något, så fixar jag det. Just nu hade jag bestämt mig för att göra egen müsli med kokos i. 
Efter lite hjälp av Carolines man Johan fick jag veta att ett ställe på Klong Khong säljer kokos. Jag begav mig dit och efter lite språksvårigheter och mycket skratt förstod dom vad jag ville ha. En av killarna, skar ut kokos åt mig medan jag väntade. 

Väl hemma åkte Ikea-rivjärnet fram.

Och efter några timmar i ugnen var den perfekt! 

Torsdagen avslutades med hämtmat från garaget. Nu fick Mamma fick äntligen smaka pork leg därifrån Sist hon var här fick vi inte tag på det.

Fredag blev müslitillverkardag. Jag gjorde en enkel variant, men den blev toppen! 
Jag rostade havregryn, jordnötter och kokos med en blandning av äppeljos, kanel och lite sirap. Blandade sedan med  russin och torkad frukt, linfrön och chiafrön valde jag stt inte blanda i. Det är lättare att ha bredvid, eftersom det är ganska stora bitar i müslin. Då hamnar fröna bara på botten av burken. 


I min klass hade vi mysfredag i fredags. Dels firade vi två elever som fyllt år, men vi sa också hej då till en kompis. Det här innebar fika. Eleverna trodde jag hade blivit knasig eller att jag skämtade när jag sa att man fick ta med precis vad man ville och fika på. "Får man ta godis" frågade någon "och chips" "och läsk", frågorna haglade och jag svarade bara ja, ja, ja på allt. Det var bra för mig, för jag är nog den största godisråttan av alla i klassen. Så jag tog det här på fullaste allvar hade med mig det godaste av det goda, svenska Polly. 

Här är vi, nästan hela gänget, bara en elev saknas. 

På kvällen blev det en god och glad middag på feta apan :)

Igår var det lyx igen. Började med en riktig lyxfrukost. Jag vaknade tidigt, så jag  tassade upp och bakade frallor. Hittade ett enkelt recept, som jag modifierade lite, som vanligt. 


Mums! 

Lyxen fortsatte med att jag och mamma åkte på Dreamy spa i två timmar! Där tror jag nog att jag skulle kunna hänga hur länge och hur ofta som helst! 

Den här gången tog jag en balinesisk massage och ett fotspa. Den massage som jag tagit förut är riktigt bra, men den här var bättre! 

Dagen avslutades med poolparty och trevligt umgänge hos Ullis och Peter. 

Solnedgången var lika fascinerande och magisk som alltid! 

Ha en skön söndag! 
Kramkram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar