onsdag 16 juli 2014

historia


Ett stycke svensk historia...


En lång trappa ledde oss upp på Anundshög.





Line "läste runor"...


...kollade på skeppssättningar


...och besökte tingsplatsen.



Line var intresserad och läste noga på alla informationsskyktar. Jag läste också, men bara den engelska delen, behöver öva. Bara 10 dagar kvar till helvetestestet, toefl! Jag vill helst inte tänka på det. Är det så att saker man förtränger försvinner??? I så fall kommer toefl-testet försvinna.

Line gillar gamla saker och museum. Vid ett tillfälle när hon gick i förskoleklass fick alla barn i klassen önska något som dom skulle göra. Barnen önskade många olika saker. Någon önskade till exempel att få lära sig rita elefanter, en annan önskade att få hälsa på på sin gamla förskola och Line önskade att klassen skulle få gå på museum. En lite annorlunda önskning av en sexåring kan jag tycka :). Hon berättar ofta stolt att hela hennes klass fick åka buss till Örebro och gå på ett jättekul museum, där man lärde sig massor av bra saker! 

Vi avslutade det intressanta besöket med en glass!

Om någon vill läsa och lära sig mer om Anundshög och området kring den, finns massor med bra information på: www.anundshog.se

Alvin är fortfarande kvar i Jokkmokk hos sin farmor och farfar. Fick den här bilden idag. Han ser ganska stolt ut när han håller sin söta lilla tremänning Svea. 
Längtar faktisk efter honom nu. En vecka borta är lång tid. Det dröjer dock nästan en vecka till innan vi får kramas igen...


Kramkram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar