söndag 10 maj 2015

rubriker

Hänt i veckan!
Eller förra veckan, eller nu, eller... Asch då, inte uppdaterat på ett tag. Började med det här inlägget för flera dagar sedan, men har inte fått det klart, men nu så...
Detta är rubrikerna ;):
Thaikurs
Jordskalv
Firat födelsedag
Familjedag
Ormar
Strandhäng
Röd
Tjejmys
Fireshow
Blåbärspaj
Trasig
1år
Hyresgäster

Det händer en del som ni märker. Är ni nyfikna på att veta lite mer och se några bilder är det bara att fortsätta läsa :). 

David fortsätter sin thaikurs på Lanta International language school. Nu kan han hela thaialfabetet som består av drygt 60 ofattbara tecken som alla står för ett ljud. 

Jag är imponerad och avundsjuk på hans nya kunskap. Själv har jag precis lärt mig att räkna :). 

I onsdags och torsdag skakades vårt område av tre jordskalv. Alla hade sitt epicentrum strax utanför PhiPhi. 

Det första i onsdags morse som var 4.6 på Richterskalan kände inte jag. Det var samtidigt som ett väldigt åskoväder. Jag vaknade ungefär samtidigt som skalvet var, men jag fick veta att det var ett skalv först efteråt. Så antingen vaknade jag av skalvet eller så var det helt enkelt på grund av den kraftiga åskan. Efterskalvet senare på dagen kände jag inte heller. Men natten mot torsdag strax efter tolv vaknade jag av att hela sängen vibrerade David som var vaken kom springande in i sovrummet och sa att fönsterrutorna i stora huset skakade. Det var så häftigt! 
Blev inte rädd, utan bara uppspelt. Självklart är det läskigt med jordskalv, men det här var bara 4.7 på Richterskalan, så det blev inga skador av det och då är det ju okej. 

David fyllde år i torsdags. Vi grattade utan paket, eftersom thaikursen var hans present. Så på födelsedagen fick min present bli mat och fika. David älskar smörgåstårta, så smörgåstårta var givet. Ingen lätt uppgift under lågsäsong på Lanta. Men efter mycket letande och fixande med bland annat kokning av räkor fick jag till tre fyllningar, en skagenröra en Philadelphia och skinkröra och en ostkräm med sweet chilli. 

Hittade lite att garnera med också, så en smörgåstårta blev det. 

Tårtan blev en kärleksmumstårta ( utan kokos, för det hade jag slut på), eftersom Davids favvisfika är kärleksmums/ chokladrutor. 


Båda blev supergoda och David gav smörgåstårtan bra betyg, den godaste jag gjort tydligen. Det var kul! 

Torsdag var familjedag på skolan. 
Vi hade bjudit in alla föräldrar till en förmiddag tillsammans med oss. Det blev en mycket trevlig och lyckad dag. 
Vi körde musikquiz som jag hade knåpat ihop. Det var alltifrån gissa djuret i barnvisan till årtal på schlagerlåtar. Hade blandat in en del norskt också, eftersom vi har några norska familjer på skolan. 

Hittade en norsk sångare vid namn Aleksander With som jag gillade. Ska lyssna lite ner på honom. 
Sedan målade vi djurbilder utifrån lappar med olika djurs kroppsdelar. Det blev så fina teckningar. Lines grupp målade den med elefanthuvudet och Alvins grupp den med aphuvudet. 
Sist av allt var uppgiften för grupperna att dramatisera en klassisk saga och göra den modern. Det blev så kul. Lines grupp gjorde tre små grisarna som "fyra nemofiskar och hajbrorsorna". Line var den duktiga nemofisken som byggde sitt hus av koraller och sedan blåste luft på hajarna med sin luftpistol så dom försvann. 

Sedan två veckor är vi själva här uppe på secret garden, de andra fem husen är tomma, vilket innebär att det är betydligt mycket lugnare. 

Skönt tänker ni... Men inte riktigt, lugn = djungeldjuren vågar sig fram. Vi bor precis vid djungeln och i djungeln finns det många djur man vill se och inte vill se.

 Aporna vågar sig ner från bergssidan oftare, men detta ingen fara, dom lommar iväg när man kommer. Värre är det med ORMARNA... Dom är lite här och var nu. Här om dagen var det en som slingrade på planket vid vår pool. 

 I lördags såg vi tre ormar, en lång på gången mellan husen, en lite mindre som hade krupit under Davids moped och låg och fräste och vägrade flytta på sig och en på vägen utanför huset som jag råkade köra över med moppen. Tre ormar på en och samma dag, det är lite väl mycket för mig, ville flytta då... Vi går inte numera, vi klampar oss fram i hopp om att dom läskiga djuren ska hålla sig borta! 

Har hängt på stranden både i fredags efter jobbet och i söndags. Det är väldigt skönt, dels för att man inte behöver trängas, men också för att vinden har vänt och blåser nu från havet igen och då fläktar det på stranden. 
Gillar Relax Bay, så där har jag varit. I fredags åkte jag själv i några timmar och i söndags fick jag med mig barnen. 
Fick lite beslutsångest, vilken solstol skulle jag välja, det blev den närmaste :). 


Jag är alltid noga med att smörja mig med solskydd. Nu börjar dock min hud bli van vid sol, så jag kör oftast med spf15 eller 20. I söndags var solkrämen slut, så jag åkte på Apoteket och köpte en ny. Alvin ville ha en med spray och det gillar inte jag, så jag lyxade till det och köpte en med ekologisk kokosolja och spf15 till mig. Jag är lite torr i skinnet och kokosolja är ju toppen då, så den tog jag... Det skulle jag inte ha gjort! Min hud gillade inte alls den och jag blev inte alls fint brun utan illröd, men röd är ju också en färg...

Så här har jag knappt aldrig bränt mig tidigare. Det gjorde ganska ont. Fick smörja med aloe vera och sätta mig precis vid AC:n, så det svalkade. Är fortfarande lite röd och det kliar och idag är det tisdag. Inte bra! Ska INTE använda den solkrämen igen och så får jag nog sola ryggen om jag åker till stranden närmsta dagarna. 

Line och jag har hittat ett riktigt bra massageställe i Saladan, minns inte namnet tyvärr ( ska ta reda på det). Dit har vi åkt några gånger. Det är väldigt skön massage, rent, fräscht och billigt. Nu på lågsäsong tar dom 300 bath för nästan alla olika massager. I lördags blev det 1h massage för mig och Line och gör det gav vi alltså  600thb (ca 150kr). Ska ta med David dit någon dag. 

I lördags gjorde Alvin sin andra fireshow. Han var mer nervös den här gången än förra gången, det märktes, men det gick bra. Eller nästan bra, sista gången han skulle släcka poijorna råkade han komma emot kedjan, så han fick en brännblåsa på fingret. Det gjorde såklart jätte ont, men det var inte så farligt. Vi var hos Paz på indian bar den här gången också. Det var ganska mycket folk där, eftersom det var hans avslutningskväll och som vanligt var det trevligt. 
Paz tackade för säsongen med några riktigt häftiga fyrverkerier. 


Jag är inne i en bakaperiod nu. Har bakat allt möjligt, i lördags blev det något så svenskt som blåbärspaj och vaniljsås. Det var riktigt gott. 

Idag bjöd jag mina arbetskamrater på chokladbollar, eftersom det var chokladbollens dag igår. Bjöd även på en semmelkladdkaka med grädde. Den var grym, om man gillar semlor. 
Om ni vill ha receptet får ni säga till, så fixar jag det. Orkar dock inte skriva det i det här långa inlägget.

I måndags var det en skitdag, en hård arbetsdag gjorde mig trött och när jag kom hem var barnen tjafsiga, vilket mitt huvud inte riktigt orkade med. Droppen som fick bägaren att rinna över eller spiken i kistan eller vad man nu säger var när jag tappade min telefon i golvet och glaset gick sönder... Då sa jag några väl valda ord och stängde in mig i sovrummet ett tag. Får väl köpa ett skydd och klistra på nu, så det inte kommer in fukt i telefonen, så får jag byta glas hemma i Sverige senare. 
Nästan det enda positiva med igår var att jag fick knåpa ihop det här kollaget till världens bästa och gulligaste lilla Sixten som fyllde 1 år. 
Önskar att vi hade kunnat träffa dig oftare och fått följa dina framsteg på närmare håll. Nu har vi fått nöja oss med foton, korta filmer och skypesamtal. 

Det hände i och för sig en bra sak till igår. Vi har fått hyresgäster till huset hemma på Lindåsavägen även nästa år, så nu behöver vi inte oroa oss för det. Dom som hyr huset nu vill fortsätta hyra ett år till. Det har fungerat väldigt bra, så det känns skönt. Längtar dock lite efter mitt fina mysiga hus... Men jag får klara mig ett tag till utan det. 

I sommar ska vi mysa i husvagnen på Ängsöcamping hela sommaren.

Det blir toppen men jag måste nog ändå åka till Lindesberg och bara vara några dagar. Träffa vänner, flanera på strandpromenaden, springa mina vanliga rundor, käka baguette från 37:an nere vid sjön, åka och bada och bara vara där jag brukar. Få känna mig hemma helt enkelt. 

Kramkram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar