tisdag 24 juni 2014

midsommar


Den här midsommarhelgen har varit både helt som vanligt men ändå väldigt ovanlig...

Vi spenderade helgen som vi brukar tillsammans med goda vänner på Ängsö camping utanför Västerås. På midsommarafton var det som i resten av landet inte speciellt sommarlikt. Termometern orkade som mest upp på 13-14 grader... 
Det traditionella firandet inleddes med sillunch och fortsatte med dans kring midsommarstången med grodor och sovande björnar under ledning av David och Rosie. Efter det var det sedvanlig äggkastning där Alvin och Oskar segrade även i år. Dom har hårdtränat innan, så det var en väntad seger! 
midsommarfina

david  och glada dansare

äggkastning


Midsommardagen spenderade jag som vanligt med jobb på Fornaboda travbana. Det var ovanligt mycket folk där i år, över 3000 personer, dom ser dock inte jag från mitt mysiga ;) lilla kryp in...



Under helgen har det naturligtvis pratats mycket Thailand. 
Förberedelserna har bestått i att försöka reda ut boendefrågan. Flygbiljetterna är bokade sedan några dagar tillbaka, söndagen den 21 september flyger vi med Thaiairways från Arlanda mot Thailand och Krabi flygplats. Vi fick tag på bra biljetter till ett okej pris. Det är ju inte gratis direkt, men en total restid på dryga 13 timmar och bara en mellanlandning är värt några kronor extra. Jag har aldrig bokat en resa utan retur tidigare, så det känns spännande. 
Boendet ja... Det är inte helt lätt att hitta ett bra boende under högsäsong. Har man obegränsad budget är det såklart inga problem, men det har inte vi. 
Vi hade kollat ut en lägenhet redan, men då dök det plötsligt upp, på blocket av alla ställen...
Secret garden villa, ett ganska nybyggt hus med egen pool. Förvisso lite över budget, men fint!
Vi har bara preliminärbokat det ännu, men det lutar åt att vi kommer att spendera vår tid på Lanta där. 



Är ni nyfikna på fler bilder, kika på 



Har dessutom i helgen lyckats komma i kontakt med en familj som ska hyra vårt hus hela tiden vi är borta. Det känns fantastiskt! 

Några bilder från vårt hus


matplats
kök

mot hallen
vardagsrumsdel

badrum

Lines rum


Har under helgen än en gång blivit påmind om hur skört livet är... Det borde vi alla tänka på lite oftare!

kramkram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar