tisdag 3 maj 2016

Pyssel

I helgen som var har vi pysslat med lite av varje. 
Barnen har tvättat mopederna, så dom blev skinande rena. 

Line köpte en ny sorts pysselgodis. Hon tycker  mdet är väldigt kul. Tidigare har hon köpt en sort som man gör små godisstrutar med och en sort som plockas ihop till någon som ska likna en hamburgare. De som hon köpte den här gången, för 18 thb, skulle man placera små runda strösselkulor i en form, efter en mall. Sedan skulle man fylla formen med chokladsmet och ställa allt i kylen/frysen ett tag. När det kallnat, blev der som mönstrade  chokladklubbor. 
Lines betyg: 5 av 5 i pyssel poäng och 3 av 5 poäng som godis. Godkänt med andra ord :) 


På Valborg hade vi matgäster. Barnen i sällskapet bjöds på makaroner och falukorv och en hjärtformad chokladbollstårta, som den här damen hade gjorttill efterrätt. Hon älskar att pyssla med allt ifrån bakning till papper sax och klister. 

Vi vuxna fick också en pysslig efterrätt, nämligen smördegsinbakas chokladkaka. Marie hade beställt ingredienser från Sverige. Det var sjukt gott, tyckte jag! Vi käkade den tillsammans med glass, men vispad grädde passar nog också bra. 


I lördags kom det första ovädret, med åska och lite regn. Hade önskat att det kommit mer regn. Vi har ju sjukt varmt (35-40 grader varje dag) och torrt i marken här nu, eftersom det inte regnat på flera månader. 
Det var skönt med lite åska och regn, det blev tillfälligt lite lättare och svalare luft i alla fall. 
Nackdelen med ovädret var att strömmen gick i ett par timmar precis när det var dax att sova, så vi fick gå ut och sätta oss för att kunna andas. 


Jag har lite svårt ned den här extrema värmen när jag ska sova, så just nu sover jag med barnen i deras rum. Där finns det nämligen AC. Men när srömmen går är det ju såklart AC fritt överallt.

Det blev lite deklarationspyssel för mig och David också. Men även fast det bara är trist, så gick det bra. Den kom in i tid, så nu har vi gjort rätt för oss. 


Hörs snart igen. 
Det är eventuellt lite nyheter på gång ;). 
Kramkram

3 kommentarer:

  1. Ja Ulla, hon bakar och pysslar med det mesta. :)

    SvaraRadera
  2. Kul med "pysslegodis"! Var köper ni det? Mina tjejer skulle älska det!

    SvaraRadera
  3. Det finns på seven. Just den här köpte vi på seven på Klong Khong, men det finns nog överallt.

    SvaraRadera